Sedum pakket & zomerbloeiers

Maak je eigen groendak met inheemse kruiden & zaden van zomerbloeiers

Het Sedum doe-het-zelf pakket met inheemse planten en bloemen is samengesteld met verschillende materialen die je zelf gaat opbouw-en op het dak inclusief de Sedummatten en inheemse kruiden planten en zomerbloeiers. Goed voor alle insecten en een ruim diversiteit aan soorten planten, kruiden en bloemen.

Rijk gevuld aan diversen inheemse planten die divers bloeien in de zomer en dat zorgt voor meer  biodiversiteit voor vlinders en bijen in uw wijk of stad!

 59,95

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Over dit product

Het Sedum doe-het-zelf pakket met meerjarige zomer bloemen is samengesteld met verschillende materialen die je zelf gaat opbouw-en op het dak inclusief de Sedummatten en inheemse zomerbloeiers. Goed voor alle insecten en een ruime diversiteit aan soorten planten, kruiden en bloemen.

Rijk gevuld aan diversen inheemse planten die divers bloeien in de zomer en dat zorgt voor meer biodiversiteit voor vlinders en bijen in uw wijk of stad!

De Sedummatten geven direct een mooi groen resultaat en zijn volgroeid voor 90% In de Sedummatten zitten 8-10 verschillende soorten Sedumplanten die om beurten bloeien in de zomermaanden en in de winter groen blijven.  U ontvangt een los zaden zakje met zomerbloeiers die u zelf gaat uit te planten en zaaien op het dak. De Inheemse kruiden & zomerbloeiers sterven in de winter af en komen in het voor jaar weer tot leven.

Aanleg pakket

U kunt dezelfde stappen uitvoeren als bij het aanleggen van een doe het zelf pakket  plat dak. Heeft u de Sedummatten op het dak liggen dan plant u eerst de kruiden in de Sedumat met een schep of maak een gaatje met u vinger. Daarna zaait u het meegeleverde zaadzakje met zomerbloemen over de Sedummatten heen. Let op dat er geen wind staat! Geef daarna of ervoor direct water zodat het zaad op de Sedummat blijft plakken. U kunt het zaad ook mengen met aarde of scherpe zand zodat u kunt zien waar het zaad terecht komt met zaaien. Geef water de eerste week zodat het zaad ook kan gaan kiemen en groeien. Zaaien kan alleen in de maanden als het niet vriest.

Subsidie

Veel gemeentes bieden subsidies voor het aanleggen van een groendak. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel aan een aantal eisen voldoen. Waaronder een minimaal water bufferend vermogen. Dit houdt in dat ze willen zien dat het dak minimaal 30 L/m² water buffert. Bij Sedumplus leveren wij een duurzame drainagemat die zelfs alleen al 6 liter buffert, zodat je met onze doe-het-zelfpakketten maar liefst 34 liter water int totaal kunt bufferen. Check of er subsidie wordt verleend in jouw buurt op: degroenesubsidiewijzer.nl. Ook kan het zijn dat we

Let op bij u subsidieaanvraag of u ook inheems kruiden of planten nodig heeft voor in aanmerking te komen voor meer subsidie. Vraag vrijblijvend een offerte aan. De kruiden zijn ook los verkrijgbaar in onze webshop binnenkort.

Wij leveren de bestelling binnen 4 werkdagen.

Wij leveren gratis 1 meter L-profiel om bij de afvoer te plaatsenop een plat dak. Heeft u meer afvoeren dan dient u deze zelf bij te bestellen.