Sedumtegels

De voordelen van een Sedum stoeptegel:

  1. Het hemelwater stroomt direct terug de grond in en zorgt hierdoor voor een goede afwatering.
  2. De Sedumtegel is kant-en-klaar om direct in de grond gezet te worden.
  3. De Sedumtegel heeft 9 verschillende soorten Sedumplanten.
  4. De Sedumplanten bloeien om beurten in de zomermaanden en zijn winterhard. Hierdoor is uw Sedum tegel het hele jaar voorzien van mooie planten.
  5. Insecten hebben het hele jaar door voedselaanbod.
  6. De Sedumtegel is volledig biologisch afbreekbaar.
  7. Sedum is een vetplant en heeft weinig water en onderhoud nodig.
  8. Het aanleggen van Sedum tegels is een eenvoudige klus.

Veel gemeentes geven subsidie om tegels uit de tuin of bestrating te halen.

Check of er bij u in de buurt subsidie wordt verleend op: degroenesubsidiewijzer.nl.

€ 9,95

Download hier de handleiding

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Over dit product

Eenvoudig vergroenen met Sedum!

Met onze kant-en-klare Sedumtegels wordt het zeer eenvoudig om de straat, buurt of wijk te vergroenen. Het aanleggen vereist namelijk geen substraat, waardoor u niet hoeft te wroeten in de aarde. Het is een kwestie van ‘tegel eruit, Sedumtegel erin’. De tegel is een bakje van 30 x 30 cm en heeft een hoogte van 4 cm. Hierdoor heeft het een formaat van een standaard stoeptegel. De Sedumtegel is voorzien van 9 verschillende soorten Sedumplanten, die zorgvuldig zijn geselecteerd op de bloeitijd en winterhardheid. Hieronder leest u uitgebreid over de eerder genoemde voordelen. Wilt u maar een paar tegels laat het ons weten dan sturen wij u deze per post (prijs afhangkelijk van het gewicht) . Vanaf 4 stuks mogelijk!

De voordelen van een Sedum stoeptegel

Zoals al eerder kort benoemd heeft het aanleggen van kant-en-klare Sedumtegels veel voordelen. Omdat de tegel hetzelfde formaat heeft als een standaard stoeptegel, is het aanleggen ervan een eenvoudige klus. Een Sedum tegel heeft een goede afwatering; het hemelwater wordt opgevangen en stroomt direct terug de grond in. Wanneer de grond verzadigd is, heeft de Sedumtegel de functie om het water lang vast te kunnen houden.

Door het aanleggen van Sedum tegels zorgt u voor de verhoging van biodiversiteit. Vogels, bijen en andere insecten hebben op deze manier het hele jaar een uitgebreid voedselaanbod. Dit komt mede door de 9 verschillende soorten Sedumplanten die groeien op de Sedumtegels. Hierdoor is de tegel buiten haar functionele waarde ook nog eens een mooi aangezicht. Na het plaatsen van de tegel heeft deze weinig onderhoud nodig. Dit komt omdat Sedum een vetplant is en deze weinig onderhoud vereisten.

Gemeenten en stichtingen

Bent u vertegenwoordiger van een gemeente of een belanghebbende stichting en wilt u graag vergroenen? Ook dan zijn onze Sedum stoeptegels een perfecte oplossing voor uw buurt! Neem eenvoudig contact met ons op via e-mail of telefoon en vraag naar de mogelijkheden. Wij stellen voor u een groene menukaart samen, gebaseerd op uw wensen en behoeften. Daarnaast werken wij samen met de Stichting Steenbreek en NL Greenlabel. Zij richten zich op het vergroenen van de Nederlandse leefomgeving.

Zelf uw Sedumtegel maken & aanleggen met onze doe het zelf Sedumtegel?

U weet inmiddels dat het aanleggen van Sedumtegels een eenvoudige klus is. U kunt ook de Sedumtegel zelf maken. Dit is natuurlijk een leuke activiteit om samen met uw kinderen of zelfs de hele buurt te doen tijdens bijvoorbeeld de Buitenspeeldag. Wanneer u het doe-het-zelf pakket bij ons bestelt, krijgt iedere deelnemer de losse materialen. Van lege bakjes, tot zakken potgrond en van losse Sedumplanten tot de beknopte handleiding: u ontvangt alle benodigdheden. Wanneer u het doe-het-zelf pakket aanschaft, bespaart u automatisch €1,- per Sedumtegel. Stuur ons een email indien u hier meer informatie over wilt ontvangen of bestellen.

Het aanleggen van Sedumdaken door onder andere onze eigen Sedumtegels wordt steeds populairder. Het maakt uw woning en de buurt niet alleen aantrekkelijker, uw woning wordt hierdoor ook nog eens voorzien van een extra isolatie laag. De planten op de Sedumtegel hebben daarnaast ook nog de unieke functie om lang water vast te houden en langzaam af te geven aan de onderliggende bodem. Het plaatsen van Sedumtegels draagt ook bij aan het verhogen van de biodiversiteit. Het verbetert de leefomgeving van vogels, bijen en vlinders. Via onze doe-het-zelf pagina bestelt u eenvoudig alle benodigdheden om uw dak, woning, of buurt te voorzien van Sedum.

Andere suggesties…