Sedum pakket plat dak Waterbuffer 44 liter per M2

Maak je eigen groen dak

Het Sedum doe-het-zelf pakket is samengesteld met verschillende materialen die je zelf gaat opbouw-en op het dak inclusief de Sedummatten. Sedummatten geven direct een mooi groen resultaat. Wij leveren de bestelling binnen 4 werkdagen. In de Sedummatten zitten 8-10 verschillende soorten Sedumplanten die om beurten bloeien in de zomermaanden en in de winter groen blijven. Wij leveren gratis 1 meter L-profiel bij het doe het zelf pakket plat dak!

 

 51,95

Download hier de handleiding

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Over dit product

Waterbufferend sedumpakket van 44 liter per m² voor een plat dak 

Het Sedum doe-het-zelf pakket is samengesteld voor daken met een draagkracht van 100/120 kg per vierkante meter.  De dakranden dienen minimaal 8 cm hoog te zijn. Het pakket bestaat uit verschillende materialen die je zelf gaat opbouw-en op het dak inclusief de Sedummatten rechtstreeks vanuit onze eigen kwekerij. Sedummatten geven direct een mooi groen resultaat. Wij leveren de bestelling binnen 4 werkdagen. In de Sedummatten zitten 8-10 verschillende soorten Sedumplanten die om beurten bloeien in de zomermaanden en in de winter groen blijven.

Het doe het zelf pakket wordt opgebouwd in lagen. Dit werkt in de volgende volgorde:

 • Beschermdoek voor het dak dat wortelwerend is
 • Drainagemat voor opvangen en bufferen van het hemelwater
 • Zwaar gewicht mineralensubstraat waar de Sedumplanten in groeien
 • Sedummaten zijn voor 90% volgroeid met 8- 10 verschillende soorten Sedumplanten
 • Wij leveren gratis 1 meter L-profiel voor de hemelwater afvoer 8cm hoog (meerdere afvoeren dan los bij bestellen)

Afvoer

Belangrijk is bij aanleg van een groendak dat de hemelwater afvoer vrij blijft. Daarom leveren wij gratis 1 meter L-profiel van 8 cm hoog. de dakranden moeten minimaal 8cm hoog. Het profiel wordt  rondom de hemelwater afvoer vast gelijmd om  uitspoeling van het substraat naar de afvoer te voorkomen. Het aluminium L-profiel is geperforeerd en kan hierdoor goed water door te laten. De dakrandprofielen kunnen op het dak verlijmd worden met EPDMkit  of bij een PVC dak PVCkit . Deze dient u apart te bestellen. Meer informatie hierover is te vinden in het instructieblad.

Om de planten een goede start te geven, is het noodzakelijk om ook een biologische wortelstimulator en biologische voedingskorrels apart te bestellen.

Dak constructies Sedumdak

De dakbedekking van het dak moet waterdicht zijn en het dak dient 100 kg per m² te kunnen dragen. Dit is terug te vinden in je bouwvergunning of bestektekening.

Twijfel je of je dak nog waterdicht is, of zitten er scheuren of bobbels op het dak? Laat een dakdekker het dak inspecteren en eventueel repareren om teleurstelling te voorkomen. Let op: je werkt op hoogte! Indien nodig kun je een valbeveiliging huren bij verhuurbedrijven bij jou in de buurt.

De dakranden van het dak dienen minimaal 8 cm hoog te zijn anders valt het substraat en Sedum van het dak. Zijn er geen dakranden dan kun je deze afwerken met een L-profiel. Dit profiel is gemaakt van aluminium en is waterdoorlatend doordat er gaatjes aan de zijkant zitten. Het profiel heeft een lengte van 150cm en is te verbinden met verbindingsstukken. Dit profiel is makkelijk op maat te maken.

Voordelen van een Sedumdak

 • Brengt biodiversiteit op jou dak voor vlinders & insecten
 • Verlengt de levensduur van jou dak
 • Isoleert uitstekend tegen warmte,kou en geluid
 • Sedumdak neemt fijnstof op oftewel CO2
 • Het Sedumdak buffert in in totaal ±44 liter water per m²
 • 10 tot 15% extra rendement meer energieopbrengst van zonnepanelen

Subsidie

Veel gemeentes bieden subsidies voor het aanleggen van een groendak. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel aan een aantal eisen voldoen. Waaronder een minimaal water bufferend vermogen van 40 liter. Bij Sedumplus leveren wij een duurzame drainagemat die zelfs alleen al 6 liter buffert, zwaar substraat nog eens 20 liter per m² en de Sedummatten 18 liter verzadigd per m². Check of er subsidie wordt verleend in jouw buurt op: degroenesubsidiewijzer.nl.

Let op bij u subsidieaanvraag of u ook inheems kruiden of planten nodig heeft voor in aanmerking te komen voor meer subsidie. Vraag vrijblijvend een offerte aan. De kruiden zijn ook los verkrijgbaar in onze webshop binnenkort.

Aanleg & onderhoud

Geef na aanleg direct water zodat de Sedumplanten weer snel kunnen herstellen van de opstapeling.
Ook na aanleg de eerst week water geven zodat de planten goed kunnen groeien in het substraat.
Als het enkele weken niet geregend heeft, of erg warm is boven <25°, en de planten worden rood van kleur: water geven!
Je ziet dan ook na enkele dagen de Sedumplanten weer herstellen en mooi groen worden.

Om je Sedumplanten zo groen mogelijk te houden, en in goede conditie moet je twee keer per jaar (maart & September) je Sedum dak bemesten. Dit kun je eenvoudig doen met onze voeding korrels, die verkrijgbaar zijn in onze shop. Voordat je gaat bemesten altijd het onkruid verwijderen en de afwatering van het hemelwater (afvoer) controleren.

Levering

De bestelling kan worden bezorgd of worden afgehaald bij ons op de kwekerij.
Kiest u voor bezorgen dan ontvangt u van ons op de dag van levering en track&trace code zodat u weet wanneer de bestelling arriveert.

Wij leveren alleen op de begane grond aan de straatzijde.

Bij aflevering dienen de Sedumatten van het pakket binnen 24-48uur verwerkt te worden.

Andere suggesties…