Doe-het-zelf pakket plat dak en Sedum pluggen

Voor een betaalbaar groen dak

Wilt u een betaalbaar groen dak? Maak dan gebruik van Sedum pluggen voor uw groen dak. Sedumpluggen zijn kleine, gewortelde Sedumstekken van ongeveer 4-5 cm hoog, geschikt voor groene daken of directe beplanting in de grond. De pluggen zijn gemengd en worden geleverd in een tray van 80 stuks. Momenteel zijn er 8 verschillende soorten Sedumplanten beschikbaar die elkaar afwisselen in bloei gedurende de zomermaanden.

Let op: voer hieronder het aantal m2 in dat je nodig hebt.

€ 39,50

AantalPrijs per stuk
10 - 15€ 39,50
16 - 20€ 38,95
21 - 54€ 38,75
55+€ 36,95

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Gratis verzending vanaf € 150,-

Over dit product

Wilt u een betaalbaar groen dak? Maak dan gebruik van Sedum pluggen voor uw groen dak. Sedumpluggen zijn kleine, gewortelde Sedumstekken van ongeveer 4-5 cm hoog, geschikt voor groene daken of directe beplanting in de grond. De pluggen zijn gemengd en worden geleverd in een tray van 80 stuks. Momenteel zijn er 10 verschillende soorten Sedumplanten beschikbaar die elkaar afwisselen in bloei gedurende de zomermaanden.

Deze Sedumpluggen worden in het substraat geplant, zodat ze kunnen uitgroeien tot een volwaardig Sedumpakket, ook wel bekend als Sedummat. Dit product is seizoensgebonden en meestal verkrijgbaar van april tot en met oktober. Het is belangrijk om de Sedumplanten water te geven bij temperaturen boven de 25 graden Celsius tijdens de zomermaanden. Voor 1 m² heeft u 40 Sedumplanten nodig.

Let op: Zorg ervoor dat de pluggen vochtig blijven, zodat ze in de eerste maanden kunnen wortelen in het substraat. Het onderhoud van het groen dak duurt ongeveer een jaar totdat de pluggen volledig zijn uitgegroeid en het dak volledig bedekken met Sedum.

Het complete doe-het-zelf pakket bestaat uit de volgende materialen:

  • Wortelwerend beschermdoek voor het dak
  • Drainagemat om regenwater op te vangen en te bufferen
  • Mineralensubstraat waarin de Sedumplanten groeien
  • Sedumpluggen (40 stuks per m²)

Bestel apart 1 meter L-profiel voor de hemelwater afvoer! Dit voorkomt dat het substraat uitspoelt naar de afvoer!

Om de planten een goede start te geven, is het noodzakelijk om een biologische wortelstimulator en voedingskorrels apart te bestellen.