Sedum lichtgewicht cassette en zomerbloeiers

Inclusief beschermdoek voor je dak

De Sedum kruiden cassette is een all-in-one cassette die je gemakkelijk en snel kunt plaatsen door het ingebouwde kliksysteem.

De Sedum kruiden cassette is beplant met 8-10 verschillende soorten Sedum planten die ombeurten bloeien in de zomermaanden. De geselecteerde Sedum planten zijn winterhard en blijven dus altijd groen in de winter. Sedum cassettes kunnen het gehele jaar door geplaatst worden Bij deze cassettes worden 3 inheemse kruidenplanten per cassette toegevoegd die u zelf er in gaat planten om meer biodiversiteit te creëren voor vlinders en bijen.

 14,50

Download hier de handleiding

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Over dit product

Wat is een Sedum zomerbloeiers cassette

De Sedum zomerbloeiers cassette is beplant met 8-10 verschillende soorten Sedum planten die om beurten bloeien in de zomermaanden. De geselecteerde Sedum planten zijn winterhard en blijven dus altijd groen in de winter. Sedum cassettes kunnen het gehele jaar door geplaatst worden Bij deze cassettes wordt 1 zakje zomerbloeiers (2.5gram) meegeleverd dat u zelf gaat uitstrooien over de cassettes zodat  u in de zomer kunt genieten van prachtige bloemen, mits u natuurlijk in het begin goed water geeft bij droge temperaturen. Hierdoor creëert u meer biodiversiteit voor vlinders en bijen!

Waarom kiezen voor Sedum cassettes?

Wanneer u Sedum kruiden cassettes op uw dak plaatst, dan kunt u snel uw dak verduurzamen en verhoogt u de biodiversiteit voor vlinders en bijen! Vele gemeentes zien graag dat u meer biodiversiteit brengt op uw dak.

Cassettes kun je door het ingebouwde kliksysteem namelijk heel eenvoudig en vlug plaatsen. Sedum is daarnaast licht van gewicht, waardoor je de vetplanten prima op platte en hellende daken (tot 8°) kunt verwerken met een draagkracht van het dak van minimaal 60 kg per m². Zo kan je dakconstructie geheid het gewicht van het groendak aan. Sedum verkleurt ieder seizoen, waardoor je eigenlijk ieder seizoen een andere uitstraling van je dak hebt. Bovendien zijn Sedumplanten erg onderhoudsvriendelijk, waardoor je er weinig omkijken naar hebt. Als laatste zijn Sedumplanten niet gevoelig voor plantenziektes en insectenplagen, waardoor je met Sedum ook een duurzaam groendak creëert.

Subsidie

Tegenwoordig geven er een aantal gemeentes & waterschap alleen maar subsidie op een groendak met inheems planten of zomerbloeiers. Kijk op www.groenesubsidiewijzer.nl of u dit pakket nodig heeft voor u aanvraag!