Sedum lichtgewicht cassette | 50 kg per m²

Inclusief beschermdoek voor je dak

De Sedum cassette is een all-in-one cassette die je gemakkelijk en snel kunt plaatsen door het ingebouwde kliksysteem.

De Sedum cassette is beplant met 8-10 verschillende soorten Sedum planten die ombeurten bloeien in de zomermaanden. De geselecteerde Sedum planten zijn winterhard en blijven dus altijd groen in de winter. Sedum cassettes kunnen het gehele jaar door geplaatst worden.

 13,95

AantalPrijs
8 - 19€ 13,95
20 - 39€ 13,75
40 - 59€ 13,55
60 - 79€ 13,30
80+€ 12,99
Download hier de handleiding

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Over dit product

Sedum Cassette

Groene daken zie je steeds vaker in het Nederlandse straatbeeld terugkomen. Binnen de groene daken kun je een onderscheid maken tussen intensieve en extensieve groendaken. Onder de laatste categorie worden groene daken gerekend met planten die zichzelf in stand kunnen houden en die slechts weinig onderhoud nodig hebben. Onder deze extensieve groendaken vallen de Sedum daken. Bij Sedum Plus koop je jouw Sedum planten om je dak te verduurzamen. Wij hebben Sedum tegels, Sedum matten en Sedum cassettes. Daarnaast bieden we gehele Sedum pakketten aan en alle toebehoren die je nodig hebt voor een Sedum dak. Kies je voor Sedum Plus, dan kies je voor het milieu en voor je portemonnee. Wij leveren schitterende cassettes met 8-10 verschillende soorten Sedumplanten zoals op de foto’s zijn afgebeeld.

Wat is Sedum?

Sedum is een bepaalde vetplant en bestaat uit veel verschillende soorten. Sedum kan prima water opnemen en de planten slaan het water op in hun bladeren. Hierdoor is droogte geen probleem voor de vetplantjes. Waar je de Sedum plaatst, maakt hierdoor niks uit. In elke weersomstandigheid kan de vetplant prima bloeien. De Sedum planten zijn winterhard en kunnen hierdoor ook in de winter geplaast worden. Om die redenen wordt Sedum steeds vaker toegepast op daken, zeker in de winter als extra isolatie en in de zomer om het huis te verkoelen. Het mooie uiterlijk van de vetplant zorgt ervoor dat Sedum prima gebruikt kan worden op een groen dak.

Wat is een Sedum cassette?

Er zijn meerdere mogelijkheden om Sedum op je groene dak te verwerken. Je hebt Sedum tegels en Sedum matten. Er zijn echter ook Sedum cassettes. De Sedumcassettes zijn een all-in-one systeem, die je gemakkelijk en snel kunt plaatsen door het ingebouwde kliksysteem. Deze cassette is beplant met 8-10 verschillende soorten Sedum planten, die om beurten bloeien in de zomermaanden. De geselecteerde Sedumplanten zijn winterhard en blijven dus altijd groen in de winter. Sedumcassettes kunnen daarom het gehele jaar door geplaatst worden. Je hebt ongeveer vier cassettes nodig voor 1m². Onderaan op deze pagina staat een overzicht waarmee je de exacte maten kunt aflezen wanneer ze aan elkaar zitten geklikt.

Waarom kiezen voor Sedum cassettes?

Wanneer u Sedum cassettes op uw dak plaatst, dan kunt u snel uw dak verduurzamen. Cassettes kun je door het ingebouwde kliksysteem namelijk heel eenvoudig en vlug plaatsen. Sedum is daarnaast licht van gewicht, waardoor je de vetplanten prima op platte en hellende daken (tot 8°) kunt verwerken met een draagkracht van het dak van minimaal 60 kg per m². Zo kan je dakconstructie geheid het gewicht van het groendak aan. Sedum verkleurt ieder seizoen, waardoor je eigenlijk ieder seizoen een andere uitstraling van je dak hebt. Bovendien zijn Sedumplanten erg onderhoudsvriendelijk, waardoor je er weinig omkijken naar hebt. Als laatste zijn Sedumplanten niet gevoelig voor plantenziektes en insectenplagen, waardoor je met Sedum ook een duurzaam groendak creëert.

Hoe kun je de Sedumcassettes afwerken?

Het ziet niet fraai uit om de Sedumcassettes los op het dak te plaatsen. De Sedum cassette werk je af met grind. Middels een rand van grind blijven de Sedum cassettes bovendien goed op hun plek zitten; ook bij heftige windvlagen of een storm. Voor een grindrand van circa 10 cm breed en 1 meter lang heb je ongeveer 1 zak grind nodig. Voor een moderne en strakke afwerking van de Sedumcassettes kun je kiezen voor een L-profiel. Het L-profiel heeft een lengte van 200 cm inclusief bijbehorende verbindingsstukken.

Voorwaarden om Sedumcassettes te kunnen plaatsen

Wanneer je van plan bent om met Sedum cassettes te werken, moet je met een aantal dingen rekening houden:

  • Je dakconstructie moet het gewicht van de Sedumcassettes kunnen dragen.
  • Je dakbedekking moet geschikt zijn voor vegetatie
  • Je dakbedekking dien je vooraf goed schoon te vegen en je moet je dak beschermen met een wortelwerend beschermdoek voor het dak (het beschermdoek wordt meegeleverd)
  • Een Sedumdak heeft weinig onderhoud nodig, maar ga twee keer per jaar het dak op om onkruid, kersenpitten, eikels en dergelijken van het dak te halen.
  • Bij periodes van lange droogte moet je de Sedum planten zelf water geven
  • Je dak dient minimaal 50/60 kg per m² kunnen dragen

Hoe lang gaat Sedum mee?

Sedum is een vetplant, die vrij zelfvoorzienend is. Onder normale omstandigheden is Sedum sterk en blijft het groeien. Er zijn voorbeelden bekend van Sedumdaken, die maar liefst zeventig jaar oud zijn. De levensduur van de Sedumplanten is echter ook afhankelijk van de opbouw van de Sedumcassettes en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Om je Sedumplanten zo groen mogelijk te houden, en in goede conditie moet je twee keer per jaar (maart & September) je Sedum dak bemesten. Dit kun je eenvoudig doen met onze voeding korrels, die verkrijgbaar zijn in onze shop. Voordat je gaat bemesten altijd het onkruid verwijderen en de afwatering van het hemelwater (afvoer) controleren.

Subsidie voor groendak

Vanwege de positieve gevolgen voor het milieu krijg je subsidie bij de aanleg van groendaken. Zo wil de Nederlandse overheid de aanleg van groene daken stimuleren. Woningeigenaren, verenigingen van eigenaren, bedrijven en woningcorporaties kunnen deze subsidie aanvragen via het Duurzaam Bouwloket.

Sedumcassettes kopen doe je bij Sedum Plus

Sedum cassettes koop je bij Sedum Plus. Wij streven naar meer groen in de maatschappij, omdat dit gunstige effecten heeft op het klimaat. Onze Sedumplanten worden duurzaam geteeld voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Je kunt de Sedumcassettes laten bezorgen op werkdagen van dinsdag t/m vrijdag. Deze worden bij je op de aangegeven datum afgeleverd in de loop van de dag. Sedumcassettes dienen bij aflevering binnen 24 uur verwerkt te worden. Wij leveren alleen op de begane grond aan de straatzijde. Geef na aanleg direct water zodat de Sedumplanten weer snel kunnen herstellen van de opstapeling.

Toolkit cassettes berekenen

In de bijlage ziet u de afmetingen van de cassettes als ze in elkaar geklikt zijn.

Handig als u de dak lengte heeft kunt u dit snel uitrekenen hoeveel cassettes u nodig heeft.

Twijfelt u bel of mail ons gerust, wij helpen u graag om het juiste aantal te kunnen leveren.

Cassettes Afmeting cassettes Aantal grind zakken
1  0,48 m 1/2
2  0,96m 1/2
3 1,43m 1
4  1,89m 1
5 2,38m 1
6 2,84m 1
7 3,32m 2
8 3,78m 2
9 4,27m 2
10 4,74m 2
11 5,23m 2
12 5,68m 2
13 6,17m 2
14 6,63m 3
15 7,12m 3
16 7,58m 3
17 8,05m 3
18 8,5m 4
19  9m 4
20 9,5m 4
21 9,95m 4
22 10,4m 4

Technische gegevens

Afmetingen cassette: 46 cmx 49,5 cm x 8cm hoog

Cassette voor begroeid en verzadigd: ± 11,17 kg

Wateropslagcapaciteit: ± 21,6 liter / m²

Draagkracht dak 50 kg per m²

Indien er vragen zijn bel  of mail ons gerust, wij helpen U graag!

Andere suggesties…