Doe ook mee aan het NK Tegelwippen 2024. Samen voor een groene leefomgeving!

Klanten geven ons een 9.6 volgens 10 reviews

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Sedum als bodembedekker aanleggen

Sedum

Sedum is een zeer veelzijdige en onderhoudsvriendelijke plant die goed tegen droogte kan. Vaak wordt het gebruikt als bodembedekker of voor groendaken. Sedum is een duurzame en mooie optie om een groen dak of groene bodem te realiseren.
Bij Sedumplus beschikken wij over meerdere soorten Sedum als bodembedekker. Denk hierbij aan Sedum tegels, – cassettes en -matten.

Wat zijn Sedum bodembedekkers?

Een Sedum is een plant die komt uit de familie van vetplanten. In deze familie horen ongeveer 500 verschillende soorten planten. De Sedum plant staat bekend om zijn kleurrijke bloemen en dikke en vlezige bladeren. Met de bladeren zijn ze in staat om veel water op te slaan. Om deze reden kunnen ze goed tegen langere periodes van droogte.

De Sedum plant is geliefd omdat het een bijdrage deelt aan de biodiversiteit. Bijen, vlinders en hommels vinden de plant namelijk geweldig. De insecten zorgen op hun beurt weer voor een kruisbestuiving waardoor er biodiversiteit ontstaat. Woont u in een omgeving waar weinig biodiversiteit en dus groen is, dan kunt u met Sedum als bodembedekker een bijdrage leveren. Naast het gebruiken van Sedum als bodembedekker, kunt u ook ervoor kiezen om Sedum aan te leggen op een plat dak of een schuin dak, zoals op een schuur.

Kortom zijn Sedum bodembedekkers en dakbedekkers die er mooi uitzien en nog veel andere voordelen levert. Je kunt nog een extra steentje bijdragen om de biodiversiteit te verhogen voor vlinders & bijen door onze bijenzaadmix als extra optie te bestellen.

Sedum met bij

Voordelen van Sedum als bodembedekker

Naast bovenstaande hebben Sedum bodembedekkers nog veel andere voordelen. Hieronder benoemen wij de meest belangrijke;

  • Met Sedum als bodembedekker heeft u de hele zomer gegarandeerd een kleurrijk en bloeiend uitzicht in de tuin.
  • Hemelwater dat uit de lucht komt vallen wordt direct opgenomen door de grond. Hoe tegels juist regenwater tegenhouden, zorgen Sedum bodem bedekkers juist voor een goede afwatering.
  • De bodembedekkers zijn voor 80% begroeid met 8 tot 10 verschillende soorten winterharde planten.
  • Sedum planten hebben maar weinig onderhoud nodig en worden niet hoger dan 10 tot 15 centimeter.
  • De Sedum bodem bedekkers zijn zowel goed voor het milieu als de portemonnee.
  • Het aanleggen van de bodembedekker is makkelijk en neemt niet veel tijd in beslag.
  • Wilt u graag zelf de bodembedekkers aanleggen? Bestel dan hier eenvoudig de kant-en-klare Sedumtegel.

Soorten Sedum bodem bedekkers

 Bij Sedumplus beschikken wij over drie verschillende soorten Sedum als bodembedekker. Zo hebben wij Sedum tegels, Sedum cassettes en Sedum matten. Met onderstaande tekst leggen wij uit wat de verschillen tussen deze drie opties zijn.

Sedum tegels

De Sedum tegels van Sedumplus zijn kant-en-klaar en maken het super eenvoudig om uw straat, buurt en/of wijk groener te maken. De tegels zijn bakjes van 30 keer 30 centimeter en 4 centimeter hoog, dit is het formaat van een normale stoeptegel. Doordat er bij het aanleggen van de tegel geen gebruik gemaakt hoeft te worden van substraat, is het enkel tegel eruit en Sedumtegel erin, makkelijk toch?  De Sedumtegel beschikt over 9 verschillende soorten Sedumplanten, die zeer zorgvuldig zijn samengesteld. Meer informatie over Sedum tegels vindt u hier.

Sedum tegel

Sedum matten

Sedum matten zijn kant-en-klare matten die ideaal zijn voor grotere oppervlaktes. Zo is het een onderhoudsvriendelijke optie om kale stukken grond en rotsachtige hellingen op te vullen.
Sedum matten zijn eenvoudig om aan te leggen, mede doordat de afmetingen 80 bij 120 centimeter zijn en het gewicht ongeveer 18 kilo. Interesse, meer informatie over Sedum matten is hier te vinden.

Sedum mat

Waarom Sedumplus?

Wij van Sedumplus staan voor wateropslag, biodiversiteit en natuurlijke isolatie. Met onze Sedum als bodembedekkers krijgt u het mooiste huis van de straat, terwijl u minder betaald dan de buren.
Onze producten zijn zowel duurzaam, isolerend als CO2 neutraal. Daarnaast worden de producten lokaal geteeld en heeft u minder problemen met de afvoer van hemelwater.
Wilt u Sedum bodem bedekkers bij ons bestellen, dan heeft u de producten al binnen 3 tot 4 werkdagen in huis. U kunt ervoor kiezen om Sedum zelf aan te leggen, bekijk hiervoor onze tips en onze doe-het-zelf pakketten.