Sedummatten

Direct een groen resultaat

Wij bieden sedum matten aan voor een unieke en natuurlijke uitstraling van je buitenruimte. Deze matten, gevuld met diverse soorten vetplanten, zorgen voor een groen en duurzaam dakbedekkingssysteem. Ontdek ons brede assortiment en creëer een prachtige en onderhoudsvriendelijke groene omgeving.

€ 22,50

AantalPrijs
2 - 19€ 22,50
20 - 39€ 20,50
40 - 59€ 19,95
60+€ 19,85

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Over dit product

Sedummatten  rechtstreeks vanaf de kwekerij vanaf € 19,85 !

Een Sedummat is een kant-en-klare mat (80x120cm= 0.96m²) die zeer gemakkelijk en snel aan te leggen is in uw tuin, vijver of border als bodembedekker. De matten geven direct een mooi en groen resultaat. In de zomermaanden ziet u de Sedummat om beurten in diverse kleuren bloemen opbloeien. Het is een mooie en ook onderhoudsvriendelijke optie voor onaantrekkelijke stukjes tuin zoals rotsachtige hellingen en kale stukken grond. Ook kunt u de mat op het dak plaatsen en zo uw huis beter isoleren. Lijkt een Sedummat u wel wat? Voeg hem dan direct toe aan uw winkelmandje. Wilt u liever nog wat meer informatie, lees dan hieronder verder. Wij gaan namelijk verder in op de voorbereiding die u moet nemen voordat u ze gaat kopen en wat de voordelen zijn. Als laatste vertellen we ook hoe u zelf een Sedummat aan kan leggen. Bij Sedumplus leveren we kwaliteit vanuit onze eigen kwekerij! Zie onze reviews.

De voorbereiding van kant-en-klare Sedummatten

Voordat u onze kant-en-klare Sedummatten gaat aanleggen dient u ervoor te zorgen dat de ondergrond onkruidvrij is en gelijkmatig verdeeld over het gehele oppervlak. Daarna zorgt u ervoor dat er een goed en gezond bodemleven gecreëerd wordt. Dit staat in belang voor zowel de kleur als de groei van de Sedumplanten. De biologische wortelstimulator die gebruikt dient te worden, bestaat uit druivenresten, natuurlijke mineralen, bacteriën en is verwerkt in echte humus. Door het strooien van deze biologische voedingsstof zorgt u ervoor dat de Sedumplanten sneller in het substraat of de onderliggende grond groeien. Ook blijven ze in een betere conditie in zowel droge als natte periodes. De wortelstimulator strooit u uit over het substraat en daarna wordt deze licht ingewerkt in het substraat. U dient rekening te houden met 200 gram per vierkante meter. In een emmer wortelstimulator van Sedumplus zit 2 kilogram. Is dit te veel voor u, strooi deze dan nog eens na samen met onze biologische voedingskorrels twee maal per jaar in het voorjaar en najaar om mooie Sedummatten te behouden.

De voordelen van Sedummatten kopen

Sedummatten kopen heeft meerdere voordelen. Wij geven hieronder de meest belangrijke weer;

 • Een Sedummat geeft direct een mooi resultaat. Uw tuin ziet er meteen veel groener uit.
 • De Sedummatten zijn kant-en-klaar waardoor het aanleggen van de matten niet veel tijd in beslag neemt.
 • Met een Sedummat bent u de hele zomer gegarandeerd op een kleurrijk en bloeiend aanzicht.
 • 80% van de mat is begroeid met wel acht tot tien verschillende soorten winterharde Sedumplanten.
 • De Sedumplanten worden maar 10 tot 15 centimeter hoog.
 • Sedummatten zijn ontzettend goed voor het milieu. Zo zorgen ze ervoor dat insecten het hele jaar door een voedselaanbod hebben en zijn ze volledig biologisch afbreekbaar.
 • Het hemelwater dat uit de lucht komt vallen stroomt direct weer terug de grond in. Dit zorgt voor een goede afwatering in uw tuin.
 • Een Sedum is een vetplant. Dit betekent dat het maar weinig onderhoud nodig heeft.
 • De matten zijn zeer eenvoudig aan te leggen. Mede doordat ze een afmeting hebben van 80 bij 120 centimeter en een verzadigd gewicht van achttien kilo.
 • Een Sedummat op uw dak plaatsen zorgt ervoor dat uw huis beter geïsoleerd is en het draagt bij aan een groenere omgeving.
 • Sedummatten zijn de ideale vervanger voor gras, gras eruit, Sedum erin!

Zelf de Sedummatten aanleggen?

Het is inmiddels duidelijk dat het aanleggen van Sedummatten niet lastig hoeft te zijn. Wilt u het uzelf nog makkelijker maken? Bekijk onze doe-het-zelf pagina en bestel hier alle benodigdheden om uw tuin en/of dak te voorzien van Sedummatten. Wij hebben doe-het-zelfpakketten voor zowel hellende daken (tot 15 graden) als platte daken.
Heeft u een pad in uw tuin of omgeving die u graag groener ziet? Naast Sedummatten verkoopt Sedumplus ook Sedum tegels. U kunt eenvoudig één van uw tegels uit het pad halen en deze vervangen door onze Sedum tegels. Meer lezen over onze Sedum tegels doet u hier.

Een aantal tips die wij alvast meegeven voor het aanleggen van Sedum matten zijn;

 • Sedummat zijn 80x120cm = 0.96m² en hebben een direct groen mooi resultaat.
 • Vergeet niet de Sedummat binnen 24 uur te verwerken na levering.
 • Strooi na het aanleggen van de matten onze 100% biologische voedingskorrels twee maal per jaar in het voorjaar en najaar om mooie Sedummat te behouden.
 • Geef bij langere droge periodes de Sedummat af en toe water.
 • Indien de Sedummatten rood verkleuren in de zomer hebben ze direct water nodig.
 • In de wintermaanden kunnen Sedummatten ook rood worden, alleen dit is geen probleem dat komt door het koude weer en Sedum houdt niet van natte voeten. Als het voorjaar wordt herstellen de Sedummatten zich weer vanzelf en dan dient u ook de biologische voedingsstoffen toe te dienen.

Waarom Sedumplus?

Sedumplus maakt haar eigen maten en staat voor biodiversiteit, wateropslag, natuurlijke isolatie en groen. U krijgt het mooiste huis van de straat terwijl u minder betaalt dan de buren. De producten van Sedumplus zijn duurzaam, CO2 neutraal, isolerend en worden lokaal geteeld. Daarnaast krijgt u minder problemen met hemelwaterafvoer en wordt fijnstof gereduceerd.
Bestelt u bij Sedumplus, dan heeft u uw mat al binnen 3 tot 4 werkdagen in huis, vers vanuit onze eigen kwekerij!

Andere suggesties…