Sedum pakket kruiden

Maak je eigen groendak met inheemse kruiden

90% Sedum 50% kruiden water buffer ± 31 liter

Op een groendak van Sedum worden steeds meer inheemse planten toegevoegd dat zorgt voor meer biodiversiteit voor vlinders en bijen.

Het Sedum doe-het-zelf pakket met inheemse planten is samengesteld met verschillende materialen die je zelf gaat opbouw-en op het dak inclusief de Sedummatten en inheemse kruiden planten. De Sedummatten geven direct een mooi groen resultaat en zijn volgroeid voor 90% In de Sedummatten zitten 8-10 verschillende soorten Sedumplanten die om beurten bloeien in de zomermaanden en in de winter groen blijven. De Inheemse kruiden sterven in de winter af en komen in het voor jaar weer tot leven. Bij ieder mat worden 5 kruidenplanten los bijgeleverd en deze dient u zelf uit te planten.

 62,50

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Over dit product

Op een groendak van Sedum worden steeds meer inheemse planten toegevoegd (kruiden) dat zorgt voor meer  biodiversiteit voor vlinders en bijen.

Het Sedum doe-het-zelf pakket met inheemse planten is samengesteld met verschillende materialen die je zelf gaat opbouw-en op het dak inclusief de Sedummatten en inheemse kruiden planten. De Sedummatten geven direct een mooi groen resultaat en zijn volgroeid voor 90%  (Sedum 50% kruiden)  water buffer ± 31 literIn de Sedummatten zitten 8-10 verschillende soorten Sedumplanten die om beurten bloeien in de zomermaanden en in de winter groen blijven. De Inheemse kruiden sterven in de winter af en komen in het voor jaar weer tot leven. Bij ieder mat worden 5 kruidenplanten los bijgeleverd en deze dient u zelf uit te planten.

Sedumkruiden beplant in Sedummat

U kunt dezelfde stappen uitvoeren als bij het aanleggen van een doe het zelf pakket  plat dak. Heeft u de Sedummatten op het dak liggen dan plant u eerst de kruiden in de Sedummat met een schep of maak een gaatje met u vinger. Besproei de Sedummatten en kruiden na aanleg met water zodat de kruiden in de mat kunnen goed kunnen groeien.

Subsidie

Veel gemeentes bieden subsidies voor het aanleggen van een groendak. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel aan een aantal eisen voldoen. Waaronder een minimaal water bufferend vermogen. Dit houdt in dat ze willen zien dat het dak minimaal 30 L/m² water buffert. Bij Sedumplus leveren wij een duurzame drainagemat die zelfs alleen al 6 liter buffert, zodat je met onze doe-het-zelfpakketten maar liefst 34 liter water int totaal kunt bufferen. Check of er subsidie wordt verleend in jouw buurt op: degroenesubsidiewijzer.nl. Ook kan het zijn dat we

Let er ook op of u een groendak met inheems kruiden of planten nodig heeft.

Wij leveren de bestelling binnen 4 werkdagen.

Wij leveren gratis 1 meter L-profiel om bij de afvoer te plaatsen op een plat dak. Heeft u meer afvoeren dan dient u deze zelf bij te bestellen.