Doe-het-zelf Sedum cassette | Per M2 | Incl. onderdoek en grindrand

Makkelijk te plaatsen all-in-one cassette

De Sedumcassette is een all-in-one cassette die je gemakkelijk en snel kunt plaatsen door het ingebouwde kliksysteem. Deze cassettes zijn beplant met 8-10 verschillende soorten Sedum planten die om de beurt bloeien in de verschillende jaargetijden. Bovendien krijg je er een onderdoek en grindrand bijgeleverd. De geselecteerde Sedumplanten zijn winterhard en blijven dus altijd groen in de winter. Sedumcassettes kunnen het gehele jaar door geplaatst worden. Koop daarom nu dit voordelige Sedumpakket bij Sedum Plus.

€ 55,00

AantalPrijs
3 - 4€ 55,00
5 - 9€ 55,00
10 - 19€ 54,00
20 - 29€ 52,95
30+€ 52,50

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Over dit product

De Sedumcassette is een all-in-one cassette die je gemakkelijk en snel kunt plaatsen door het ingebouwde kliksysteem. Deze cassettes zijn beplant met 8-10 verschillende soorten Sedum planten die om de beurt bloeien in de verschillende jaargetijden. Bovendien krijg je er een onderdoek en grindrand bijgeleverd. De geselecteerde Sedumplanten zijn winterhard en blijven dus altijd groen in de winter. Sedumcassettes kunnen het gehele jaar door geplaatst worden. Koop daarom nu dit voordelige Sedumpakket bij Sedumplus.

Wat is Sedum?

Sedum is een groot geslacht van planten in de familie Crassulaceae, dat algemeen bekend staat als vetplanten. De planten slaan goed water op in hun bladeren, stengels of wortels, waardoor ze kunnen overleven in droge omgevingen. De soorten Sedum kunnen in grootte variëren, van kleine, bodem bedekkende planten tot grotere, bossige struiken. Ze staan bekend om hun vlezige, kleurrijke bladeren en clusters van kleine, stervormige bloemen die bloeien in de zomer en herfst. Sedum wordt veel gebruikt in tuinen en steeds vaker ook in groene daken, omdat het gemakkelijk te kweken is en weinig onderhoud vereist.

Sedum in een cassette

Sedum kun je op meerdere manieren op je dak plaatsen. Wij verkopen Sedum tegels, Sedum matten en Sedum cassettes. De Sedumcassettes zijn voor op het dak met een handig alles-in-één systeem dat eenvoudig en snel geplaatst kan worden dankzij het ingebouwde kliksysteem. De cassette is gevuld met 8-10 verschillende soorten Sedumplanten die elkaar afwisselen in bloei. Zo heeft je groendak ieder jaargetijde een frisse kleur en uitstraling. De geselecteerde Sedum planten zijn winterhard en blijven dus ook groen in de winter, waardoor Sedumcassettes het hele jaar door geplaatst kunnen worden. Voor een oppervlakte van 1m² zijn vier cassettes nodig.

De voordelen van Sedum cassettes

Er zijn verschillende redenen waarom Sedumcassettes ideaal zijn voor op je dak. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen:

  • Sedumcassettes bieden een aantrekkelijke en onderhoudsvriendelijke oplossing voor groene daken. De Sedumplanten zorgen voor een groen dakoppervlak dat het hele jaar door aantrekkelijk blijft en ook een natuurlijke uitstraling geeft aan je woning.
  • Sedumcassettes helpen bij het reguleren van de temperatuur van je woning, wat kostenbesparend werkt.
  • Sedumplanten houden ook regenwater vast, doordat de planten het water absorberen en geleidelijk aan afgeven via verdamping.
  • Sedumplanten dragen bij aan de biodiversiteit in stedelijke gebieden.
  • Sedumcassettes plaats je snel en gemakkelijk, waardoor je snel van je groendak kunt genieten.

Pakket met grind en beschermdoek

Sedumcassettes kun je beter niet los op het dak neerzetten. Het ziet er ten eerste niet mooi uit, maar het is ook niet veilig bij bijvoorbeeld storm. De Sedumcassettes werk je daarom af met een laag zwaar grind, die in dit complete pakket erbij geleverd wordt. Als laatste zorgt de grindrand ervoor dat optrekkend vocht niet langs de gevel of dakrand kan optrekken.

Het meegeleverde beschermdoek voor het dak zorgt ervoor dat de planten niet door het groendak kunnen groeien. Zo voorkom je namelijk dat de wortels van de planten het dak kunnen beschadigen. Het meegeleverde grind is bedoeld om cassettes op te sluiten voor hoowinden. Dit houdt in dat als de  cassettes zijn geplaatst er nog een kleine opening is tussen de dakranden en de cassettes. In de prijs is rekening gehouden met  1/2 zak grind per m². Indien u veel ruimte over heeft tussen de dakranden en de cassettes heb je meer grind nodig. Deze dient u dan los te bestellen in de webshop: Limburgs grind met een natuurlijke look.

Sedumcassettes plaatsen op het dak

Voordat je begint met het plaatsen van Sedumcassettes op je dak, moet je de draagkracht van het dak controleren. Zorg ervoor dat het dak sterk genoeg is om het gewicht van de Sedum cassettes en de ondergrond te dragen (60kg per m²). Verwijder vuil, bladeren, takken en andere obstakels van het dakoppervlak. Zorg ervoor dat het dakoppervlak vlak en waterdicht is om lekkage te voorkomen. Leg de beschermdoek uit het pakket over het dakoppervlak, voordat je begint met het plaatsen van de Sedumcassettes. De doek beschermt de dakbedekking tegen de ingroei van wortels van de planten. Plaats de Sedumcassettes op het wortelwerende doek. De cassettes zijn voorzien van een kliksysteem, waardoor ze gemakkelijk aan elkaar te bevestigen zijn. Zorg ervoor dat de cassettes goed op elkaar aansluiten en dat er geen ruimte tussen de cassettes zit. Zorg ervoor dat de cassettes goed klem zitten met het grind en niet kunnen verschuiven. Heb je meer grind nodig dan in het pakket zat? Wij verkopen ook los Limburgs grind met een natuurlijke look. Klik op de link voor meer informatie. Geef na aanleg direct water zodat de Sedumplanten weer snel kunnen herstellen van de opstapeling.

Complete pakketten met Sedum cassettes koop je bij Sedum Plus

Complete Sedumcassettes pakketten koop je bij Sedum Plus. Wij streven naar meer groen in de maatschappij, omdat dit gunstige effecten heeft op het klimaat. Onze Sedumplanten worden duurzaam geteeld voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Je kunt de Sedumcassettes laten bezorgen op werkdagen van dinsdag t/m vrijdag. Deze worden bij je op de aangegeven datum afgeleverd in de loop van de dag. Sedumcassettes dienen bij aflevering binnen 24 uur verwerkt te worden. Wij leveren alleen op de begane grond aan de straatzijde.

Sedumcassettes onderhoud

Om je Sedumplanten zo groen mogelijk te houden, en in goede conditie moet je twee keer per jaar (maart & September) je Sedum dak bemesten. Dit kun je eenvoudig doen met onze biologische voeding korrels, die verkrijgbaar zijn in onze shop. Voordat je gaat bemesten altijd het onkruid verwijderen en de afwatering van het hemelwater (afvoer) controleren.

 Technische gegevens

Afmetingen cassette: 46 cmx 49,5 cm x 8cm hoog
Cassette voor begroeid en verzadigd: ± 11,17 kg
Wateropslagcapaciteit: ± 21,6 liter/ m²
Draagkracht dak 50 kg per m²
1 m² Sedum pakket = ongeveer 4 cassette

Toolkit cassettes berekenen

Aantal

cassettes

Daklengte of breedte in meters
1  0,48 m
2  0,96m
3 1,43m
4  1,89m
5 2,38m
6 2,84m
7 3,32m
8 3,78m
9 4,27m
10 4,74m
11 5,23m
12 5,68m
13 6,17m
14 6,63m
15 7,12m
16 7,58m
17 8,05m
18 8,5m
19  9m
20 9,5m
21 9,95m
22 10,4m

Heeft u nog vragen bel of mail ons gerust, wij helpen U graag!

Andere suggesties…