Sedum als bodembedekker

Zelf Sedummatten aanleggen in uw tuin of border

Sedum aanleggen in de aarde

Een Sedummat is een kant & klare mat die makkelijk en snel aan te leggen als bodembedekker. Deze geven direct een mooi groen resultaat en in de zomermaanden bloeien om beurten diversen kleuren bloemen. Een Sedummat de afmeting van 80x120cm. Indien u deze besteld vergeet niet de Sedummat binnen 24 uur te verwerken.

Grond bewerken voor sedum

Heeft u losse of uitgeputte grond in uw tuin? Strooi dan eerst een laagje Sedum substraat van 0.5 cm dik per.  Dit is verkrijgbaar in 20 liter zakken. Indien u Sedummatten als bodembedekker wilt aanleggen, zorg ervoor dat de ondergrond onkruidvrij is en de ondergrond gelijkmatig verdeeld is. Plaats de Sedummatten strak tegen elkaar aan.

Strooi na aanleg boven op de Sedummatten onze 100% biologische voedingstoffen korrels om een gezonde mat te behouden in langere droge en natte periodes.

Voedingsstoffen voor het bodemleven in uw tuin

Voor het aanleggen van Sedummatten in uw tuin dak is het belang om een goed en gezond bodemleven te creëren voor de kleur en de groei van de Sedumplant.  Deze voedingsstof bestaat uit druivenresten, natuurlijke mineralen, bacteriën en is verwerkt in echte humus. Door deze voedingsstof te strooien zullen de wortels van de Sedumplanten sneller in het substraat of onderliggende grond groeien en blijven hierdoor in betere conditie ook in drogere en natte periodes. 

Deze voedingsstoffen worden licht ingewerkt in het substraat. De dossering is 200 gram per m² en is verpakt per 2kg.

 

Over Sedumplus

Locatie kwekerij

Sedumplus
onderdeel van Martens Groen
Hazenkampweg 15b
5964 PE Meterik, Noord Limburg

 

Partner van