Natuurdak & Scheuten doe-het-zelf pakket

Sedumstekken en zaadmix voor bijen en vlinders

Creëer een betaalbaar groendak met ons doe-het-zelf pakket voor Sedum scheuten, ook bekend als losse Sedum stekken, en bijen- en vlinderzaden. De Sedumstekken zijn kleine stukjes Sedum van Sedumplanten, variërend in grootte van 0,5 tot 2 cm. Deze stekken zijn samengesteld uit 10-12 verschillende soorten Sedum die elkaar afwisselend in bloei staan.

Let op: voer hieronder het aantal m2 in dat je nodig hebt.

€ 44,95

AantalPrijs
5 - 14€ 44,95
15 - 24€ 42,50
25 - 49€ 41,50
50+€ 40,95
Download hier de handleiding

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Over dit product

Creëer een betaalbaar groendak met ons doe-het-zelf pakket voor Sedum scheuten, ook bekend als losse Sedum stekken, en bijen- en vlinderzaden. De Sedumstekken zijn kleine stukjes Sedum van Sedumplanten, variërend in grootte van 0,5 tot 2 cm. Deze stekken zijn samengesteld uit 10-12 verschillende soorten Sedum die elkaar afwisselend in bloei staan. 

Om het groendak te realiseren, strooit u de Sedumstekken op het substraat en harkt ze eventueel samen met het bijenmixzaad in de grond. Ze zullen dan groeien en zich ontwikkelen tot volwaardige planten. Let op: dit product is seizoensgebonden en meestal verkrijgbaar van april tot en met oktober. Het is essentieel om de Sedumplanten water te geven bij temperaturen boven de 25 graden Celsius tijdens de zomermaanden.

Het pakket bevat 250 gram Sedumstekken, voldoende voor 1 m². Zorg ervoor dat de stekken vochtig blijven, zodat ze kunnen wortelen in het substraat gedurende de eerste maanden. Het onderhoud van het groendak duurt ongeveer twee jaar totdat de stekken volledig zijn uitgegroeid en het dak volledig bedekken. Houd er rekening mee dat de Sedumstekken kunnen wegwaaien of wegspoelen tijdens hevige regenbuien. We raden aan om een wit schaduwdoek over de stekken te plaatsen, zodat ze minder snel uitdrogen en beter kunnen wortelen, en minder gevoelig zijn voor wind.

Om je Sedumplanten zo groen mogelijk te houden, en in goede conditie moet je twee keer per jaar (maart & September) je Sedum dak bemesten. Dit kun je eenvoudig doen met onze voeding korrels, die verkrijgbaar zijn in onze shop. Voordat je gaat bemesten altijd het onkruid verwijderen en de afwatering van het hemelwater (afvoer) controleren.

Het doe-het-zelf pakket is bedoeld voor platte daken en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wortelwerend beschermdoek voor het dak (water doorlatend)
  • Drainagemat om regenwater op te vangen en te bufferen
  • Lichtgewicht mineralensubstraat waarin de Sedumplanten groeien (2 zakken per m² draagkracht 50/60kg per m²)
  • 250 gram Sedumstekken per m²
  • 1 zakje bijen- en vlinders 2.5 gram

Bestel apart 1 meter L-profiel voor de hemelwater afvoer! Dit voorkomt dat het substraat uitspoelt naar de afvoer!

Om de planten een goede start te geven, is het noodzakelijk om een biologische wortelstimulator en voedingskorrels apart te bestellen.

Subsidie

Veel gemeentes bieden subsidies voor het aanleggen van een groendak. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel aan een aantal eisen voldoen. Waaronder een minimaal water bufferend vermogen. Dit houdt in dat ze willen zien dat het dak minimaal 30 L/m² water buffert. Bij Sedumplus leveren wij een duurzame drainagemat die zelfs alleen al 6 liter buffert, zodat je met onze doe-het-zelfpakketten maar liefst 34 liter water int totaal kunt bufferen. Check of er subsidie wordt verleend in jouw buurt op: degroenesubsidiewijzer.nl. Ook kan het zijn dat we

Let er ook op of  U een groendak met inheems kruiden of planten nodig heeft.