Doe-het-zelf pakket licht hellend (tot 15°)

 58,95

Het Sedum doe-het-zelf pakket is samengesteld met verschillende materialen die je zelf gaat opbouw-en op het dak inclusief de Sedummatten. Sedummatten geven direct een mooi groen resultaat. WIj leveren de bestelling binnen 4 werkdagen. In de Sedummatten zitten 8-10 verschillende soorten Sedumplanten die om beurten bloeien in de zomermaanden en in de winter groen blijiven. Dit houdt in dat je direct een mooi groen resultaat hebt.

Download hier de handleiding
1-9 10-14 15-19 20-24 25-29 30-34 35-39 40+
 58,95  57,95  57,30  56,50  55,00  55,25  54,50  53,50

Bestellen bij Sedum Plus

Gratis thuisbezorgd vanaf € 150

Binnen 3-4 werkdagen geleverd

Goed voor milieu én portemonnee

Beschrijving

Belangrijk

Bij het doe-het-zelf-pakket voor een hellend dak dient aan de voorzijde van het dak een grindrand geplaatst te worden samen met een L-profiel van 6 cm. Dit gebeurt op het laagste punt van het dak om verschuiving van substraat en Sedummatten te voorkomen. Het L-profiel is gemaakt van aluminium en heeft aan de opstaande rand met allemaal gaatjes waardoor het over talige water bij grote hoosbuien weg kan lopen. Indien je langere lengtes nodig hebt dan 2 meter verbind je het L-profiel met een verbindingsstukken van 6cm.
Het L-profiel wordt bevestigd met EPDM kit. Aan de voorzijde van het L-profiel komt een grindrand van minimaal 25cm grind. Je hebt 1 zak grind nodig voor 1 meter lengte.

Een doe het zelf pakket is opgebouwd uit vijf opbouwlagen die jezelf gaat opbouwen:

 1. Beschermdoek voor het dak wortelwerend is
 2. Drainagemat
 3. Mineraal substraat waar de Sedumplanten in groeien
 4. Sedummat die al volgroeid is voor 80-90% met 8 verschillende soorten Sedumplanten
 5. L-profiel (niet standaard inbegrepen deze dient u apart te bestellen)

Afvoer

De afvoer zit op het laagste punt van het dak en komt voor het L-profiel te zitten. Hoe dit eruit ziet is te vinden op onze instructie blad. Zorg ervoor dat je in de hemelwater afvoer een bolrooster plaatst, zodat het grind straks niet door de afvoer kan vallen.

Dakconstructies Sedumdak

De dakbedekking van het dak moet waterdicht zijn en het dak dient 60kg per m² te kunnen dragen. Dit is terug te vinden in je bouwvergunning of bestektekening. Twijfel je of je dak nog waterdicht is, of zitten er scheuren of bobbels op het dak? Laat een dakdekker het dak inspecteren en eventueel repareren om teleurstelling te voorkomen. Let op: je werkt op hoogte! Indien nodig kun je een valbeveiliging huren bij verhuurbedrijven bij jou in de buurt.

De dakranden van het dak dienen minimaal 6 cm hoog te zijn anders valt het substraat en Sedum van het dak. Zijn er geen dakranden dan kun je deze afwerken met een L-profiel. Dit profiel is gemaakt van aluminium en is waterdoorlatend doordat er gaatjes aan de zijkant zitten.

Voordelen van een Sedumdak

 • Brengt biodiversiteit op jou dak voor vlinders & insecten
 • Verlengt de levensduur van jou dak
 • Isoleert uitstekend tegen warmte,kou en geluid
 • Sedumdak neemt fijnstof op oftewel CO2
 • Het Sedumdak buffert in in totaal ±34 liter water per m²
 • 10 tot 15% extra rendement meer energieopbrengst van zonnepanelen

Subsidie

Veel gemeentes bieden subsidies voor het aanleggen van een groendak. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel aan een aantal eisen voldoen. Waaronder een minimaal water bufferend vermogen. Dit houd in dat ze willen zien dat het dak minimaal 30 L/m² water buffert. Bij Sedumplus leveren wij een duurzame drainagemat die zelfs alleen al 6 liter buffert, zodat je met met onze doe het zelf pakketten maar liefst 34 liter water int totaal kunt bufferen. Check of er subsidie wordt verleend in jouw buurt op: degroenesubsidiewijzer.nl.

Aanleg & onderhoud

Geef na aanleg direct water zodat de Sedumplanten weer snel kunnen herstellen van de opstapeling. Ook na aanleg de eerst week water geven zodat de panten goed kunnen groeien in het substraat. Als het enkele weken niet geregend heeft, of erg warm is boven <25°, en de planten worden rood van kleur: water geven! Je ziet dan ook na enkele dagen de Sedumplanten weer herstellen en mooi groen worden. Om een mooi groendak te behouden bemest je het Sedumdak in maart en in september met onze onze speciale biologische voedingskorrels.

Levering

De bestelling kan worden bezorgd of worden afgehaald bij ons op de kwekerij. Kiest u voor bezorgen dan ontvangt u op de dag van levering een track & trace code zodat u weet wanneer de bestelling arriveert. Wij leveren alleen op de begane grond aan de straatzijde.

Bij aflevering dienen de Sedumatten van het pakket binnen 24-48uur verwerkt te worden.

Andere suggesties…